De wereld dragen

Gepubliceerd op 7 juli 2020 om 12:03

Heb je soms het gevoel dat je de hele wereld moet dragen? Dit kan letterlijk zo zijn!

 

Hooggevoelige mensen nemen alles om zich heen in hun op, zoals beelden, kleuren, geluiden, geuren en dan ook nog vaak alles tegelijk. Als je hooggevoelig bent zijn het niet alleen de tastbare dingen die je direct in je opneemt. Je neemt ook de gevoelens, emoties, pijnen en soms zelfs fysieke ongemakken van een ander op.

In groepsverband werkt dit nog sterker. Je neemt dan niet alleen alle geuren, beelden, kleuren, geluiden, gevoelens, emoties, pijnen en fysieke ongemakken in je op (of zelfs over), je kunt ook de groepsdynamiek en groepssfeer overnemen.

 

Dit alles kan ontzettend overweldigend zijn. Er kan van alles bij je binnenkomen en je kan je totaal uitgeput voelen. Soms weet je niet meer welke gevoelens en gedachten echt van jou zijn. Dit werkt verwarrend en heeft zijn weerslag op alle facetten in jouw leven.

 

Herken je je in dit verhaal? Dat kan kloppen!

Ik ben van mening dat ieder wezen op deze planeet hooggevoelig is, dus ook jij!

Sommige hebben het niet door of er niet bewust last van, anderen struggelen er dagelijks mee en weer anderen gebruiken hun hooggevoeligheid als kracht.

 

Hooggevoeligheid is een gecompliceerde gave. Het is van belang dat als je last hebt van je hooggevoeligheid je deze gaat erkennen. Als je hinder ervaart van jouw hooggevoeligheid, weet dan dat jouw onderbewustzijn je bewustzijn wil laten weten dat je hooggevoelig bent en dat je hier iets mee mag doen. Dit uit zich door bijvoorbeeld hoofdpijn, intense moeheid of verwarring.

 

Zie het zo, als jij je teen stoot aan de tafel, dan gaat er direct een signaal naar jouw brein dat je pijn hebt aan je teen. De functie van pijn is in deze dan ook, bekijk je teen, wat is er aan de hand, wat kan je eraan doen? Je onderbewustzijn wil op dezelfde manier jouw bewustzijn duidelijk maken dat je hooggevoelig bent.

 

Terug naar de kern; heb jij het gevoel dat je de wereld in je handen moet dragen? Dat kan dus kloppen. Alles staat met elkaar in verbinding, alle energieën zijn samen 1. Dit kan er dus voor zorgen dat jij als hooggevoelige veel voelt van de wereld.

 

In de huidige samenleving, waarin Corona nog steeds een dagelijks onderwerp is, zijn er veel verschillende gevoelens bij iedereen. Gevoelens van angst of onrust of juist van vrede en liefde. Als je niet goed weet hoe jouw hooggevoeligheid voor jou kan werken, kan dit dus ontzettend verwarrend voor je zijn als je te open staat.

 

Om dicht bij jezelf, je eigen gevoel en je eigen ZIJN te blijven, is het belangrijk dat je zo nu en dan rust neemt, dat je je energie reinigt en dat je weer tot jezelf komt.

Tot rust komen kun je doen door bijvoorbeeld te mediteren, een massage te krijgen of een boek te lezen.

Het is heel belangrijk dat, alvorens je probeert tot rust te komen, je energie gereinigd is. Om je energie te reinigen kun je met aromatherapie werken. Met aromatherapie werk je met de werking van bloemen, planten en kruiden. Middels de geuren wordt het zelfherstellend vermogen in werking gezet en kan je stemming worden beïnvloed.

 

Als je je energie wil reinigen is het aan te raden om etherische Jeneverbesolie te gebruiken. Let er altijd op dat je de biologische variant neemt en neem nooit de olie in! Gebruik het enkel in de methodieken die zijn aangeraden door een aromatherapeut.

Jeneverbesolie is een hoofdolie en reinigt jouw energie. Gebruik Jeneverbesolie overigens niet als je zwanger bent of overgevoelig voor jeneverbesolie of andere etherische oliën. Neem bij twijfel gerust contact met mij op.

Je kunt de Jeneverbesolie bijvoorbeeld gebruiken door een voetenbad te nemen. Het is een heel simpele methode waarmee je tot rust komt en direct jouw energie wordt gereinigd.

 

Wat heb je nodig:

 • Etherische Jeneverbesolie (biologisch)
 • Een teiltje of emmer waar jouw voeten makkelijk in passen.
 • Een handdoek voor onder het teiltje.
 • Een handdoek om je voeten weer af te drogen.
 • (lauw)warm water
 • Een eetlepel neutrale Amandel- of Jojoba-olie
 • Twee eetlepels oerzeezout

Gebruiksaanwijzing:

 1. Vul het teiltje met (lauw)warm-water.
 2. Voeg 2 à 3 druppels (absoluut niet meer!) Jeneverbesolie toe aan de eetlepel neutrale olie
 3. Voeg de gemengde olie toe aan het voetenbad
 4. Voeg de zout toe aan het voetenbad
 5. Roer het geheel door elkaar

 

Ga op een plek zitten waar jouw voeten gemakkelijk in het teiltje kunnen en waar je niet kan worden gestoord door anderen, zorg ervoor dat je ook via je telefoon niet gestoord kan worden. Blijf zolang als je wil in het voetenbad. Desgewenst kun je rustgevende muziek opzetten of een boekje lezen tijdens het voetenbad.

 

Gebruik tijdens het voetenbad geen telefoon of iets dergelijks en kijk geen TV.

 

Ik ben zelf hooggevoelig en ik gebruik dit voetenbad ongeveer 2 à 3 keer per week. Nadat ik het voetenbad heb gebruikt, voel ik meer rust, kan ik me beter concentreren en voel ik veel meer ruimte in mijn hoofd. Ik kan niet meer zonder!

 

Wat naast het voetenbad helpt is om je energetisch te laten reinigen. Ik kan dit voor je doen. Het is een methodiek waarin ik jouw energie volledig reinig en weer opvul met de energie die je nodig hebt. Als je hier behoefte aan hebt of als je meer wilt weten, neem gerust contact met me op.

 

Ik wens je een mooie, ruimtegevende dag.«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.