Licht

Gepubliceerd op 16 juli 2020 om 20:23


Mijn pad is verlicht. Het is helder nu. Ik mag het licht gaan verspreiden.

 

 

Ik word me steeds meer bewust van mijn ingevingen. Zoals vandaag, ik werd getrokken naar het bos. Ik had nog maar een uurtje de tijd en toch stapte ik samen met onze hond in de auto. Het is maar een klein stukje rijden naar het bos.

 

Een heel bijzonder bos voor mij, meerdere keren kreeg ik daar ideeën, meerdere keren kwam ik daar tot rust en zingeving, meerdere keren maakte ik mooie momenten mee, met voor mij dierbare mensen. Dit bos geeft mij een lach en een traan en laat mij de heelheid van alles voelen.

 

Door echt stil te staan in het bos, om je heen te kijken, andere paden te nemen, te zien en waar te nemen wat er daadwerkelijk gebeurd, hoeveel liefde en licht er in de natuur zit, zie je situaties soms ineens zoals je ze nog niet eerder hebt gezien.

 

In een nare periode in mijn leven kwam ik voor het eerst in dit bos. Ik zocht de natuur toen nog maar weinig op. Ik liep voorbij aan mezelf en had niet eens tijd om daarbij stil te staan. Want ik moest door, dat werd van mij verwacht, het bleken achteraf mijn eigen, veel te hoge, verwachtingen te zijn en niet die van de mensen om mij heen.

De eerste keer in dit bos was speciaal. Onze hond was mee en een dierbare vriendin en haar hond ook, we kletsen over van alles. Het was de eerste keer dat ik mijn droom met iemand deelde, ik wilde een opleiding gaan volgen, een eigen praktijk opzetten en helpen en begeleiden waar ik kan en waar ik een bijdrage mag zijn.

 

 

Door het uit te spreken ging ik het steeds meer voor me zien en werd het beeld steeds echter. Dit bos heeft mede daarom een heel speciale betekenis voor mij, het is de plek waar ik mijn doel voor het eerst werkelijk zag en waar mijn vastberadenheid voor mijn missie mocht terugkomen. Ik moest en zou herstellen, opdat ik mijn doel kon gaan verwezenlijken.

 

Daar waar mijn wegen soms donker waren, juist die wegen hebben mij gebracht naar het licht. Ik weet nu dat dat licht altijd al in mij was, in mijn leven, in mijn omgeving, in alles om me heen.

Het licht dat mag schijnen, dat erkend mag worden, dat er mag zijn, dat zich mag gaan verspreiden, opdat meer mensen het licht mogen ontdekken in en om zichzelf, zodat zij dit licht weer mogen verspreiden en zo verder.

 

Alles, werkelijk alles, is energie en energie is licht. Wijzelf, de bomen, de bossen, de vogels, de insecten, de wateren, de stranden, de bergen, onze kinderen, onze honden en katten, onze gedachten, de pieken en de dalen, alles is energie, alles is licht.

 

Energie mag groeien, het licht mag groeien. Geef jouw energie de ruimte om te groeien, door je energie te zenden naar voor jou positieve dingen. Naar alle dingen waar je blij van word, waar je een kriebel of warm gevoel van krijgt, ideeën die al zo lang in jou zitten.. Geef ze energie. Jouw energie, jouw licht en jouw liefde.

 

Mijn doel was een eigen praktijk, een praktijk waarin ik mensen mag begeleiden naar meer rust en balans, die praktijk is er gekomen, mijn volgende doel was een eigen ruimte, zodat ik de tijd heb om meer mensen te begeleiden en ook dat doel is bereikt. De nieuwe praktijkruimte is geopend vanaf 1 augustus.

 

Mijn nieuwste doel is het bereiken van meer cliënten, zodat er meer rust, balans, licht en liefde mag gaan vloeien en zich mag verspreiden. En naar dat doel zend ik nu mijn energie, mijn licht.

 

Wat jij het waard vindt om je energie aan te schenken, dat groeit. Dus je hebt een keuze; geef je jouw energie aan je positiviteit, aan je dromen, aan je ware verlangens, aan je doel of geef je je energie aan je nare gedachten, je leegte, je boosheid, je frustraties. Jij hebt zelf alle tools in handen om dat te laten groeien wat jij wenst.

 

Hoe je energie zend? Dat weet je allang, denk aan je wensen, en schenk ze je liefde.

 

Nu, na het lezen van deze blog, wil ik je vragen je voeten op de grond te zetten, diep in en uit te ademen en de 1e zin van dit artikel 3 keer hardop tegen jezelf uit te spreken. Wat gaat er nu door je heen?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.