Van Burn Out naar On Fire

Gepubliceerd op 16 augustus 2020 om 17:40


De klachten van een burn out zijn heel divers en uiteenlopend. In de huidige samenleving is de burn out nog steeds hevig aanwezig, mede door de omstandigheden waarin we nu leven.

 

Het heeft een impact op iedereen.

 

Ook ik ben ooit in een burn out beland. Ik kan nu dankbaar terugkijken op die periode in mijn leven, het heeft alles ten goede veranderd, mijn manier van denken, manier van voelen, mijn missie, mijn gehele levensstijl.

Tijdens mijn burn out had ik niet goed door dat dit het keerpunt van mijn leven tot nu toe zou worden. Ik was totaal buiten mezelf en zelfs naar buiten gaan leek een enorme opgave.

Mijn burn out zat er al lang aan te komen. Jarenlang ging ik over al mijn grenzen heen, in mijn relaties, mijn sociale leven, mijn gezin en mijn werk. Ik voelde me overal verantwoordelijk voor, en dan echt overal. De verwachtingen die ik voor mezelf had, waren niet reëel. Dat zie ik nu wel in.

 

Ik was een alleenstaande moeder, met een meer-dan-fulltime baan bij een commerciële werkgever. Ik zocht in alle situaties altijd naar erkenning en bevestiging, hierdoor was het gemakkelijk mijn grenzen te verleggen.

 

Ik voelde me altijd eenzaam en onbegrepen.

 

Daarnaast zat in mij altijd het gevoel iets voor anderen te willen betekenen, en hoe leuk ik het ook had bij mijn werkgever, ik kreeg geen voldoening, ook weer een reden waardoor ik constant doorging, op zoek naar die voldoening die ik miste.

Een burn out overkomt je niet zomaar. Het is vaak een proces van jaren, iets wat sleept en sleept. Mede door bepaalde eigengemaakte patronen kom je er niet zomaar vanzelf uit.

 

Enkele kenmerkende klachten van een burn out:

 • Vaak intens moe
 • Geen zin in activiteiten
 • Veel in je hoofd zitten
 • Piekeren
 • Slapeloosheid
 • Vermindering of vermeerdering van eetlust
 • Snel geïrriteerd
 • Slecht concentratievermogen
 • Stemmingswisselingen
 • Depressieve gevoelens
 • Hartkloppingen
 • Hoofdpijn
 • Stress
 • Emotioneel zeer uit balans

Ja, al deze klachten kunnen ook andere oorzaken hebben. Breng eens een bezoekje aan je huisarts als je er vaker dan eens last van hebt. De kans is dan groot dat je in een burn out zit.

En nu de vraag, hoe kom je eruit?

 

Eén ding staat voorop: Doe niks overhaasts! Je hele ZIJN trekt in een burn out aan de handrem en je mag even stilstaan, je mag gaan verwerken en weer in balans komen.

 

Ik merk vaak bij mijn cliënten dat zij graag zo snel mogelijk weer ‘normaal’ willen zijn, ze gaan allerlei behandelingen overal tegelijk aan en zien door de bomen het bos niet meer.

 

Weet je, er bestaat geen normaal, want iedereen is anders. Overigens is er 99,9% kans dat jij niet meer je oude jij wordt na een burn out. En dat is helemaal niet erg, dat is juist goed, want de oude jij heeft ervoor gezorgd dat je in een burn out terecht bent gekomen. Met de juiste begeleiding gaat de nieuwe jij ervoor zorgen dat dat niet meer gebeurd.

 

Het volgen van allerlei consults bij verschillende therapeuten kan goed zijn en ook heel verwarrend, zeker als het gelijktijdig gebeurt. Je gaat van de verwerking van het ene in de methodiek van verwerking van het andere.

 

Je staat dan niet echt stil bij wat er werkelijk in jouw binnenwereld gebeurd en verwerken doe je het dan eigenlijk al helemaal niet. Terwijl het essentieel is om je stukken te verwerken, wil je uit je burn out komen. Doe je dit niet, dan is er een heel grote kans dat je over een tijdje weer in een burn out komt.

Ik coach en begeleid holistisch. Holistisch kijken houdt in kijken naar het geheel van energie, denken, voelen en lichaam van jou. Dus wat gaat er in je om, waar zitten de verstoringen in je lijf en aan welke emoties kunnen we die koppelen, hoe is je energie, is daar een lek of is er sprake van vervuiling. Alle symptomen worden bekeken en aan elkaar gekoppeld, om zo uiteindelijk tot de echte oorzaak van de burn out te komen.

 

Door holistisch te kijken, kun je de oorzaak vinden en die gaan aanpakken, waardoor je weer in balans komt en je stukken mag gaan verwerken en accepteren. 

Een burn out zal jou dan niet meer overkomen. Je leert beter de signalen van jouw lijf te begrijpen, waardoor je een burn out en zelfs overspannenheid voor kunt zijn.

 

In het traject dat ik heb ontwikkeld, van Burn out naar On Fire, neem ik je stap voor stap mee in je proces. Je zal sneller verandering ervaren, omdat we samen intensief aan de slag gaan en omdat je jouw verhaal maar eenmalig hoeft uit te leggen, in plaats van 10 x aan verschillende therapeuten.

 

We voelen samen wat past en wanneer ik welke methodiek mag gaan inzetten, denk hierbij aan aromatherapie, Bach Bloesem Remedies, holistische massage, Chakra-massage, NLP-sessies, readings, healings, leren grenzen stellen en nog veel meer.

 

Wil je meer weten over dit traject of je direct aanmelden klik dan hier.

 

Heb je vragen? Neem gerust contact met me op.

 

Wil je weten of het klikt? Reserveer nu jouw plek op de kennismakingsdag op 23 september, tijdens de kennismaking in Wateringen vertel ik jou graag wat ik voor je kan betekenen.

 

Liefs, Laura


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Walter
een jaar geleden

Walter