Onzekerheid in balans

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 14:08


Ieder van ons heeft zijn eigen onzekerheden, zowel uiterlijk als innerlijk. Onzekerheid is een groot onderdeel van ons, het is vaak bepalend voor de keuzes die je maakt en hoe je in het leven staat.

 

Sommigen laten zich weerhouden door hun onzekerheid, anderen overcompenseren en kunnen hierdoor in risicovolle situaties belanden. Met beide vormen loop je jezelf voorbij.

 

 

Je onzekerheden kunnen je afremmen, ze kunnen ervoor zorgen dat je niet krijgt wat je wil of wat je nodig hebt. 

Onzekerheid is niet iets wat er ineens in 1 dag is, de oorzaak van je onzekerheden is 99% van de gevallen te herleiden naar je kindertijd. Situaties die toen zijn gebeurd, waarvan je nu zou zeggen dat het je niks zou doen, juist die situaties kunnen voor jouw innerlijk kind nog steeds een trigger bevatten. 

 

Je kunt bijvoorbeeld ineens als een klein kind gaan stampvoeten als je je zin niet krijgt of gaan huilen als je kritiek krijgt. Je reageert dan vanuit jouw innerlijk kind.

 

Door het verwerken van die trauma’s of blokkades, zul je sterker in je schoenen komt te staan. Waardoor jij weerbaarder wordt en je assertiviteit zal groeien, zeker in die specifieke situaties en ook in alle andere onderdelen van jouw leven.

 

Deze verwerking is niet iets wat in korte tijd kan worden opgelost, je loopt er immers al heel erg lang mee. Door effectieve begeleiding met de juiste persoon, meestal een combinatie van het vinden van de oorzaak, ingezette therapieën (bijvoorbeeld aromatherapie of Bach Bloesem therapie), systemisch werk en lichaamswerk, ga je exact met de trauma’s aan de gang waar de blokkades op zitten.

 

Door de hiervoor genoemde combinatie zul je merken dat je energie meer gaat stromen, je meer ruimte in je hoofd krijgt en je de triggers die je terugbrengen naar het gevoel van toen vele malen minder worden. Dat is het moment dat je je zekerder gaat voelen en je leert voor jezelf op te komen.

 

Is het dan beter om helemaal geen onzekerheden te hebben? Nee, juist niet. Je onzekerheden kunnen je sieren, in je bescheidenheid, in je bedachtzaamheid en in je sensitiviteit. Uiteraard wel tot op bepaalde hoogte, in de juiste balans.

 

Ook ik ben weleens onzeker, bijvoorbeeld als er een nieuwe cliënt in de praktijk komt. Ik wil van nature zorgen en begeleiden, ik wil dus graag dat het klikt en dat ik een bijdrage mag zijn voor deze nieuwe cliënt en daar ben ik in het begin onzeker over, en dat brengt mij juist heel erg veel.

 

Op het moment dat ik mijn onzekerheid voel, zie ik het jonge meisje dat totaal niet wist wie ze was, zich alleen voelde en gepest werd.

 

In gedachten omarm ik dit jonge meisje en vertel ik haar dat ze niet bang hoeft te zijn en dat het goed is dat ze er is. Door dit te visualiseren erken ik mijn onzekerheid, mag ze er zijn en voelt ze zich geliefd. En dat is precies nodig om mijn onzekerheid als kracht in te zetten.

 

Want doordat die onzekerheid er is, ben ik in staat om zonder oordeel te luisteren naar het verhaal van de cliënt, waar hij of zij tegenaan loopt en welke gebeurtenissen zich hebben voorgedaan. Ik stop de cliënt niet vol met mijn meningen of overtuigingen, ik peil voorzichtig waar hij of zij voor open staat en waar diegene bekend mee is.

 

Door die onzekerheid, laat ik me leiden door mijn intuïtie, zij vertelt mij wat hier past. Het gevolg is dat ik me goed afstem op de cliënt en hij of zij zich daadwerkelijk gehoord voelt, hierdoor ik kan overbrengen welke bijdrage ik zou kunnen zijn in de problematiek van de cliënt.

 

Mijn onzekerheid is soms lastig, en ik ben ook dankbaar dat mijn ze er is, want zij brengt mij in een dichter contact met mijn cliënten, waardoor mijn bijdrage aan de cliënt zoveel groter mag worden, dan het zonder mijn onzekerheid zou zijn geweest.

 

Kampt jouw zoon of dochter met onzekerheid? Je kunt ervoor kiezen hier nu iets aan te doen, zodat het niet bepalend is voor de rest van zijn of haar leven. Ik geloof in familiepatronen en ik ben ervan overtuigd dat als jij als ouder aan de slag gaat met je eigen onzekerheid, jouw zoon of dochter zich ook zekerder zal gaan voelen.

 

Tijdens de coaching en therapie die ik met kinderen doe, werk ik ook altijd met de ouder(s). De kinderen zelf leg ik geen zware problematieken voor. Ik zorg er wel voor dat ze zich gehoord voelen en zet passende methodieken in. Voor meer informatie kun je kijken bij het traject Spiegels of stuur me een bericht.

 

Word jij geremd door je onzekerheid? Kan je hierdoor niet genoeg genieten van het leven, niet voor jezelf opkomen of je dromen niet bereiken? Wil jij je onzekerheid in balans brengen en je onzekerheid als kracht gaan inzetten?

 

Het traject Krachtig is erop gericht jouw onzekerheid in balans te krijgen en je de krachtige vrouw te laten zijn die al in je zit. 

Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen, als je wilt plannen we een gratis intakegesprek.

Veel liefs,

Laura


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.