Aromatherapie als hulpmiddel

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 om 11:18

Ik ben verliefd geworden op etherische oliën, niet alleen door de vaak heerlijke geur, vooral door de vele toepassingsmogelijkheden en de subtiele werking van etherische oliën.

 

Aromatherapie is op heel veel verschillende manieren in te zetten en een heel goed hulpmiddel bij vele klachten en verstoringen.

 

Tijdens mijn consults en trajecten maak ik ook altijd gebruik van de etherische oliën. Het is zo goed inzetbaar, met verbazingwekkende resultaten. Aromatherapie is ook heel goed in te zetten bij kinderen. Bijvoorbeeld bij:

 • Spanningen
 • Hooggevoeligheid
 • Overprikkeling
 • Druk gedrag
 • Bedplassen
 • Onzekerheid
 • Faalangst
 • Allerlei andere soorten verstoringen

Als je eenmaal de oliën gaat begrijpen en ze op de juiste manier gaat toepassen, ga je al zoveel verschil merken. Ik kan me mijn leven niet meer voorstellen zonder etherische oliën.

 

De decembermaand kan naast heel veel plezier ook heel spanning opleveren. Zowel voor kinderen als volwassenen. Als je HSP bent, kan je hier nog veel meer last van hebben dan anderen.

 

Aromatherapie is dan een heel goed betaalbaar hulpmiddel wat makkelijk toepasbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een voetenbadje met jeneverbesolie. Jeneverbesolie voert direct negatieve energieën af. Of een massage met mandarijn massageolie voor ontprikkeling of een druppeltje lavendelolie op je kussen, voor een ontspannen, goede nachtrust.

 

Aromatherapie heeft heel veel toepassingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • In een voetenbad, om te ontspannen, te ontprikkelen of af te voeren
 • In een diffuser, om nare luchtjes te verwijderen, om de sfeer te zetten, om je stemming te beïnvloeden, etc.
 • Als massageolie, zeer doeltreffend om bijvoorbeeld te ontspannen, te ontprikkelen, af te voeren, actieve aandacht te geven, maar ook specifiek gericht op bepaalde pijnen of probleemgebieden. Daarnaast komt bij masseren het knuffelhormoon vrij, wat zorgt voor een geluksgevoel en ontspanning.
 • Tijdens een energetische reiniging, om negatieve energieën, die meestal niet van jou zijn, af te voeren
 • Als wrijfolie, prikkeltherapie, om het zelfhelend vermogen te activeren.
 • Een simpele druppel in je handpalm en hieraan ruiken, als snelle toepassing in acute situaties.
 • Bij het uitvoeren van acupressuur, gericht op de drukpunten van de meridianen, waardoor blokkades worden doorbroken en de energie weer mag gaan stromen. Door de acupressuur te combineren met aromatherapie, wordt de werking versterkt.
 • En nog vele andere toepassingen.

 

Het is belangrijk om te weten dat je de oliën niet zomaar in mag nemen en dat niet elke olie geschikt is voor iedereen. Check daarom altijd de contra indicaties van een bepaalde olie voor je deze gaat toepassen. Wil je zeker weten dat je goed zit? Neem contact op met een aromatherapeut, bijvoorbeeld met mij.

 

Een massage is trouwens ook heel goed in te zetten bij HSP kinderen en volwassenen. Door de actieve aandacht en de aanraking komt het knuffelhormoon oxytocine vrij, wat zorgt voor meer verbinding en geluk.

 

Door de massage te combineren met de juiste etherische olie en deze regelmatig in te zetten, zal er meer rust komen, meer liefde en meer begrip. In de webshop verkoop ik een aantal massageoliën. Ik kan ook een massageolie op maat samenstellen, specifiek gericht op jou. Boek daarvoor een consult.

 

De holistische massage die ik uitvoer in de praktijk is hier heel geschikt voor. Wil je de massage een keer ervaren? Boek dan een losse holistische massage, ik masseer altijd met afgestemde aromatherapie. Wil je liever leren hoe je de massage inzet bij jouw kind(eren), ik geef een cursus, 4 avonden of 3 dagen, waarin je de hele massage van het begin tot het eind gaat leren en deze ook kan gaan toepassen bij jouw kinderen, klik hier voor meer informatie

 

Wil je liever een massage met aromatherapie gericht op een specifieke lichamelijke klacht? Boek dan een aromamassage, ik maak dan een compositie van diverse oliën op maat en masseer gericht op de probleemgebieden. 

 

Als je net begint met aromatherapie, gooi dan niet zomaar een geur in de diffuser, ga op onderzoek naar de geur die jij nodig hebt, of ga eens langs bij een aromatherapeut. Als je niet bekend bent met etherische oliën, is het goed om te starten met een enkele hoofdolie, bijvoorbeeld lavendel, mandarijn, limoen of citroen.

 

Als je wat meer ervaring hebt met de oliën en je reageert er goed op, mag je wat meer gaan experimenteren. Blijf altijd voorzichtig en gebruik nooit teveel van de oliën, voor de meeste toepassingen zijn enkele druppeltjes voldoende.

 

Als je etherische oliën gaat kopen, kijk dan goed naar de herkomst van de oliën, is die traceerbaar? Is er enkel gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten? Zijn de bestanddelen van de olie zoveel mogelijk biologisch?

 

Als je wil dat de olie ook daadwerkelijk werkt, zijn dit belangrijke vragen om te onderzoeken. 

Lang niet alle merken oliën zijn geschikt om te gebruiken als therapie. Ik werk zelf met Tisserand. Alle bestanddelen van de oliën van Tisserand zijn traceerbaar en zoveel mogelijk biologisch. Daarnaast is de verwerking van de oliën en de distributie goed voor mens en milieu. Het is één van de weinige merken die volledig vegan is. Lees hier meer over de reden waarom ik Tisserand gebruik.

 

Etherische oliën hebben een heel subtiele werking, dat wil niet zeggen dat elke olie voor iedereen geschikt is. Zoek altijd de contra indicaties op van een olie, als je van plan bent die te gebruiken. Sommige oliën werken bijvoorbeeld averechts bij een hoge bloeddruk, zwangerschap, luchtwegproblemen, etc. Het is daarom altijd verstandig eerst advies in te winnen van een aromatherapeut. Meer informatie over het veilig gebruiken van etherische oliën, vind je hier.

 

 

Ben je benieuwd welke geuren jou kunnen ondersteunen? Neem contact met me op of boek direct een consult met een aromamassage.

 

Veel liefs,

Laura

Aromatherapie is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.