Make it a December 2 Remember

De maand van verbinding

Na een heel bijzonder jaar is het bijna alweer tijd voor de magische decembermaand. Voor mij draagt de hele maand en vooral kerst iets magisch en die magie wil ik jou ook graag laten ervaren.

 

De decembermaand is bij uitstek het moment om alle verbindingen weer te laten stromen, de verbinding met je kind(eren), met de mensen die je lief hebt en de verbinding met jezelf.

 

Op deze pagina vind je  tips, blogs, inspiratie, producten en cadeautips, speciaal voor hooggevoelige volwassenen en kinderen (HSP, hoogsensitief en hoogstimulatief, Strong Willed), die tijdens de spannende decemberperiode wat ondersteuning willen. Heb je vragen over een blog, een artikel of over iets anders? Stuur me gerust een bericht via de contactpagina.


Ik wens je veel inspiratieplezier en alvast een magische, verbindende decembermaand!

Veel liefs,

Laura


Op zoek naar een leuk, betekenisvol cadeau? Neem eens een kijkje bij cadeautips. Een cadeau waarover na is gedacht!

 

Betrokkenheid is de key tot een fijne, ontspannen decembermaand. Lees hier meer over het nut van betrokkenheid en verbinding.

 

 

Lees hier meer over de vele toepassingsmogelijkheden van etherische oliën. Een prachtig hulpmiddel, dat eenvoudig toepasbaar is tijdens de spannende decembermaand, die vaak nog veel spannender is voor HSP-ers.

 


Activiteitentips voor ontprikkeling:

 • Lees een mooi verhaal voor
 • Neem samen een voetenbad
 • Masseer jouw zoon of dochter
 • Maak een wandeling, bijvoorbeeld in bos of op het strand
 • Werk met de handen, bijvoorbeeld kleien
 • Mandala's inkleuren

Activiteitentips voor betrokkenheid

 • Samen de boom optuigen
 • Samen de menukaart maken
 • Samen een kerstmoodboard maken
 • Samen een nieuwe decembertraditie bedenken en uitvoeren
 • Samen kerstkaarten maken
 • Samen een middagje kerstfilms kijken

Samen kerstkoekjes bakken is altijd een goed idee, omdat:

 • Je echt samen met je kind bezig bent
 • Je het deeg stiekem extra vaak kan proeven
 • Je met je handen werkt, dat helpt je te aarden
 • Als de koekjes lukken, genieten jullie samen vol trots van het eindresultaat
 • Als de koekjes mislukken, liggen jullie samen dubbel

 

TIP, voorkom frustratie en start met een simpel recept, zoals deze van Buitenleven.nl.

Iets leuks met elkaar doen, zorgt altijd voor meer verbinding. Als ouder is het soms even te druk, zorg er wel voor dat jullie tijdens een samen gekozen activiteit ook echt tijd voor elkaar hebben. Leg de telefoons gewoon even weg en zie elkaar.


Chagrijnig door alle decemberstress? Limoen verlicht je problemen en vrolijkt je weer op. Doe 2 druppels op een geursteen en leg deze naast je bed, wedden dat je morgen geen ochtendhumeur hebt!Mandarijn helpt HSP-ers!

De decembermaand is al spannend voor veel kinderen. Voor hooggevoelige kinderen, zowel hoogsensitief als hoogstimulatief (HSP-SW, Strong Willed), kan het naast een spannende maand, ook een heel belastende maand zijn. Niet alleen voor het kind zelf, ook voor de rest van het gezin.

 

Door de spanning en overprikkeling, kan het kind erg in zichzelf terugtrekken of juist gaan overcompenseren, door druk, impulsief gedrag. Het kan ook bijvoorbeeld weer last krijgen van bedplassen. Het kind weet niet wat hij of zij met alle prikkels en spanningen aan moet. De hele dag gaat er van alles door hun hoofd.

 

'Wat krijg ik dit jaar van Sinterklaas, hoe werkt dat eigenlijk met die pieten, komen de cadeautjes wel aan? Krijgen andere kinderen wel cadeautjes? Hoe zit het met de arme kinderen? Bestaat de kerstman wel? Komt die wel hier? Want gaan we allemaal doen in de vakantie? O kijk, mooie lampjes en beeldjes...'

Al deze gedachten en meer gaan door de hoofden van kinderen in de decembermaand. Voor HSP-kinderen voelt het vaak nog drukker en heftiger, want zij verplaatsen zich ook snel in de gevoelens van anderen en kunnen hier totaal in meegesleept worden.

 

Het inzetten van aromatherapie tijdens deze spannende maand, kan hét verschil maken. Ik gebruik zelf vaak voor overprikkelde en/of gespannen kinderen etherische mandarijn olie. De geur van mandarijn is favoriet bij bijna alle kinderen, het is een zoete, verfrissende geur. Mandarijn vrolijkt op en ondersteund bij overprikkeling. Mandarijn is ook heel goed in te zetten bij bedplassen.

 

Om de etherische olie goed zijn werk te laten doen, kun je ervoor kiezen een aantal druppels in een diffuser of een olieverdamper te doen in de slaapkamer van jouw kind. Je kunt ook één à twee druppels op een geursteentje doen en deze naast het bed van jouw zoon of dochter leggen.

 

Om echt te ontladen kun je je zoon of dochter ook masseren met de mandarijn massageolie. Het positieve huidcontact maakt het knuffelhormoon, oxytocine, vrij en de mandarijn zorgt ervoor dat spanningen, prikkels en nervositeit worden afgevoerd. Masseren mag zo vaak als jullie beiden willen. Je kunt bijvoorbeeld starten met het masseren van de voeten. Het masseren van voeten helpt ook om weer te aarden. Daarnaast is masseren een moment van positieve aandacht, waardoor er meer verbinding tussen beiden wordt ervaren. Masseer je zoon of dochter voor het slapen gaan, voor een ontspannen nachtrust.

 

Voor een blijvend effect kun je een wrijfolie als kuur gebruiken. Dit is een olie met een hogere dosis van de etherische olie. Door de wrijfolie dagelijks onder de voeten aan te brengen, wordt het zelfhelend vermogen geactiveerd. De wrijfolie kun je inzetten als prikkeltherapie. 3 weken smeren, 1 week rust, 3 weken smeren. Je kunt de mandarijn wrijfolie gebruiken, zodat in het vervolg spanningen sneller worden afgevoerd en er meer positiviteit en creativiteit wordt ervaren. Daarnaast ondersteunt de wrijfolie bij bedplassen.

 

Mandarijn is trouwens ook heel goed in te zetten bij volwassen HSP-ers. Ook bij hen helpt mandarijn met ontprikkeling en ontspanning. Deze fijne veelzijdige hoofdolie heeft vele nuttige eigenschappen. Mandarijn brengt je daarnaast weer in contact met jouw innerlijk kind, zodat je weer wat speelsheid mag gaan ervaren, waardoor je het leven wat minder zwaar zal nemen.


Verkouden? Etherische citroenolie biedt uitkomst! Doe 5 tot 8 druppeltjes in een olieverdamper en laat citroen je ondersteunen.


Als een dierbare er niet meer bij kan zijn..

Een dierbare verliezen is ingrijpend, vaak zelfs traumatisch. Vroeger sprak men nooit over het verdriet of het gemis. Dat is nu gelukkig anders.

 

Het is goed om te benoemen wie er deze decembermaand niet meer bij jullie kan zijn. Stop het niet weg, daarmee stop je ook de emoties, zowel de pijnlijke als de mooie weg, wat uiteindelijk een gevoel van onveiligheid zal veroorzaken.

 

Weet dat het gemis er mag zijn, dat je verdrietig mag zijn en breng dit ook over naar jouw zoon of dochter. Als je voelt dat je zelf veel moeite hebt met een verlies, benoem dit dan ook naar jouw kind(eren), zeg bijvoorbeeld: 'Ik ben verdrietig, want ik mis...'

 

Hiermee leer je je kind(eren) dat er over gevoelens gepraat mag worden, dat ze er mogen zijn en dat ook jij gewoon maar een mens bent.

 

Poppenkast spelen en net doen of er niks aan de hand is helpt niet. Kinderen prikken daar zo doorheen, ze begrijpen niet dat je je vrolijk gedraagt, terwijl ze voelen dat je verdrietig bent. Dit kan een reden zijn om je gedrag te gaan spiegelen, het kind wil jou dan laten zien waar je echt mee zit. De gevolgen in het gedrag van het kind zijn dan goed zichtbaar. Het trekt zich bijvoorbeeld meer terug, is uit het niets heel verdrietig, snel prikkelbaar of het is juist explosief aanwezig, met driftbuien en al.

 

Het is goed om tijdens de emotionele dagen samen mooie herinneringen op te halen aan diegenen die er niet meer bij kunnen zijn. Je mag ze ook een plek in de kamer geven, zodat ze er toch in gedachten bij zijn. Maak hiervoor bijvoorbeeld samen een kerstengel of iets anders dat je in de boom kunt hangen, dat symbool staat voor de persoon die wordt gemist.

 

Ook als er een kindje niet geboren mocht worden is het mooi om hier een plekje of een symbool voor te maken, hij of zij hoort bij jullie gezin.

 

Cadeautip!

 

Voor kinderen die zich zorgen maken, vertel je zorgen tegen dit poppetje, leg het onder je kussen en het poppetje zorgt ervoor dat je zorgen verdwijnen.

€3,95

Hier te bestellen of in een mooi cadeaupakket, zie onderaan de pagina.


Bach Bloesems als hulpmiddel bij rouwverwerking

Een goed hulpmiddel bij rouwverwerking is een Bach Bloesem Remedie. Een Bach Bloesem Remedie helpt je met het reguleren en afvoeren van bepaalde emoties. Het is een subtiel, holistisch hulpmiddel dat goede resultaten heeft bij volwassenen, kinderen en zelfs dieren.

 

Diverse Bach Bloesems worden ingezet bij rouwverwerking. Hoe iemand omgaat met het verlies van een dierbare is heel persoonlijk. Dat is ook de reden waarom ik geen kant en klare Bach Bloesem Remedie voor rouwverwerking verkoop. Deze remedie maak ik altijd op maat, middels afstemming en een kaartreading.

 

Een Bach Bloesem Remedie op maat, kun je eenvoudig bestellen via de webshop. Speciaal voor de kerst geldt er op de Bach Bloesem Remedie op maat een korting van 10% met de kortingscode Kerstbach. De kortingscode is geldig op alle varianten van de Bach Bloesem Remedie op maat, tot en met 26 december 2020.

 

Bij het bestellen van een Bach Bloesem Remedie op maat, ontvang je niet alleen de remedie, je ontvangt ook een mooie op jou afgestemde uitleg voor elke bloesem die in de remedie is opgenomen, ter ondersteuning van het proces. De uitleg wordt aangepast als de remedie voor een kind is, zodat het kind zelf ook begrijpt waar de remedie hem of haar mee gaat helpen.


Cadeautip

Speciaal voor de decembermaand heb ik een aantal pakketten samengesteld, elk met een eigen etherische olie in de hoofdrol. Wil je liever een aangepast pakket? Neem gerust contact met me op, ik doe je graag een voorstel.


Ontstressen

Ontspanning is een groot goed, dat vaak wordt vergeten. Heb je behoefte aan wat tijd voor jezelf in de drukke decembermaand?

 

Je kunt een holistische massage bij mij in de praktijk boeken, voor jezelf of voor een ander.

 

Speciaal voor de cadeaumaand, ontvang je op elke massage 10% korting.

Gebruik hiervoor de kortingscode KerstmassageDe code is geldig tot en met 26 december 2020. Je hebt na de aankoop 6 maanden de tijd om de massage te boeken.

 

Je kunt ook een massage cadeau te doen, bijvoorbeeld aan iemand die altijd maar doorgaat en nooit de tijd neemt om stil te staan.

Als je via de site boekt, ontvang je een mooie cadeaubon.


Zit je hoofd helemaal vol? Kun je niet meer helder denken of beslissingen maken vanuit je gevoel? Reinig je energie met Jeneverbesolie, bijvoorbeeld in een ontspannen voetenbad. Het resultaat? Een opgeruimd, gerust hoofd dat klaar is voor je eigen ideeën!


Tekenen voor inzichten

Veel ideeën, verstoringen en patronen zijn verstopt in ons onderbewuste. Niet alleen bij volwassenen, ook bij kinderen. Een tekening maken is een prachtig hulpmiddel om erachter te komen wat er in jouw onderbewuste speelt of in die van je kind(eren).

 

Samen tekenen kan ook een moment van verbinding zijn en daarmee een fijne activiteit om samen te doen. Als je wil weten wat er in het onderbewuste speelt, doe dan eerst een korte ademhalingsoefening voordat jullie gaan tekenen.

Vervolgens leg je uit dat jullie beiden een boom of een huis gaan tekenen, zonder begrenzingen, alles is mogelijk, jouw droomboom of jouw droomhuis. Neem vervolgens de tijd voor de tekening, als het klaar is, voel je dat vanzelf.

 

O ja, gebruik geen gum, want jouw onderbewuste maakt geen fouten, alles is goed.

 

In een tekening die vanuit rust is gemaakt, vind je onder andere:

 • De hulpvraag - wat speelt er, wat houd je tegen
 • De hulpbron - waar kan de hulp vandaan komen
 • Inzichten over het verleden, het heden en de toekomst
 • Het medicijn

 

Op internet is veel te vinden over het lezen van tekeningen, ik geef er zelf ook een workshop over. Ook hou ik een gratis online challenge van 23 tot 27 november.

 

Wil je een duidelijk verslag, waarin alle verborgen boodschappen worden uitgelegd? Zodat jij nieuwe inzichten zult krijgen, over jezelf of over je kind(eren)? Je kunt de reading hieronder kopen. Normaal kost deze lezing met vele inzichten €65,-. Tijdens de December 2 Remember actie betaal je slechts €30,-.

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Wil je zelf leren hoe je tekeningen kunt gaan lezen? Ik heb een digitale cursus ontwikkelt waarmee jij de basis leert van tekeningen lezen. Je kunt de cursus toepassen op zowel je eigen tekeningen als die van je kinderen.

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Moeite met in slaap vallen of slaap je onrustig? Eén druppeltje etherische lavendelolie op je kussen doet al wonderen!


Goede voornemens

Nu dit roerige jaar bijna ten einde is, heb je wellicht plannen om het roer in 2021 volledig om te slaan. Een coach kan je hierbij ondersteunen en begeleiden, zodat jij je goede voornemens volhoudt en er dromen kunnen uitkomen in 2021.

 

Je kunt een traject bij mij boeken, gericht op een specifiek onderwerp of volledig op maat voor jou. Neem eens een kijkje bij trajecten en plan een gratis intakegesprek via het contactformulier of stuur een app naar 0655243288.


Nieuw in de webshop! Edelstenen. Edelstenen staan bekend om hun magie en zijn in te zetten bij vele situaties of gewoon voor alledaags.

 

In de shop verkoop ik splitarmbanden, hartjeshangers en knuffelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen werking, zo zijn er bijvoorbeeld stenen die ondersteunen tijdens een scheiding of een verhuizing, stenen die je zelfvertrouwen vergroten, stenen die stress- en burn-out klachten verlichten en nog veel meer. Hieronder een greep van de producten.

 

Wil je meer stenen zien? Klik hier.

 

Als je met je voeten op de grond gaat zitten en rustig naar de plaatjes kijkt, springt er vast een foto van een steen voor je uit. Klik daarop en lees de werking. Omdat je op je gevoel kiest, zul je merken dat de werking van de steen precies is wat je nu nodig hebt.

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Aromatherapie is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.

Edelsteentherapie is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.

Het gebruik van Bach-druppels geeft geen schadelijke of ongewenste bijwerkingen, zijn niet verslavend en kunnen naast andere therapievormen gebruikt worden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt.

Holistische therapie is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.