Holistische coaching methodes


Ik zet alle methodieken in met een holistische visie.

 

De belangrijkste methodiek is door communicatie jouw bewustzijn te vergroten, zodat jij tot eigen inzichten kunt komen. Als de bewustwording er is, is de grootste stap al gemaakt.

 

Een aantal van de methodieken die ik inzet:

  • Therapeutisch tekenen - Door te tekenen krijgt jouw onderbewustzijn de kans boodschappen aan jouw bewustzijn door te geven. Tijdens het lezen van een tekening kijk ik naar het geheel van de tekening, onder andere de kleuren, de symbolen, de manier waarop is getekend, de manier waarop het papier is gebruikt en wat op welke plek staat getekend. Al deze elementen verbind ik aan elkaar en zo ontstaan mooie boodschappen, hulpvragen en je geeft zelfs de tip voor je eigen medicijn in de tekening. Dit doe ik zowel met volwassenen als kinderen.
  • Massages - Door te masseren kan de energie in je lijf weer gaan stromen. Tijdens het masseren maak ik altijd gebruik van aromatherapie, wat ook weer invloed heeft op wat jij nodig hebt. Met een holistische massage maak ik ruimte vrij in je hoofd, maak ik vastzittende emoties in je buik los en voer ik af middels een voetreflexmassage. Tijdens een aromamassage masseer ik specifiek het gebied dat betrekking heeft op de oorzaak van het probleem dat jij ondervindt. Beide massages zijn ook gewoon heerlijk om even te ontspannen.
  • Acupressuur - Door te tappen op meridiaanpunten die bekneld zijn door blokkades, komen de blokkades los en kan je energie weer gaan stromen.
  • Aromatherapie - Ik stem de aromatherapie altijd op maat af op jou, op wat jij nodig hebt. Ook hier kijk ik weer naar de oorzaak van je symptomen. Ik zet de aromatherapie onder andere in als massageolie, wrijfolie, een voetenbad of zodat je de therapie thuis kunt gebruiken in een diffuser.
  • Bach Bloesem therapie - De Bach Bloesems ondersteunen jou in het proces van verwerken en loslaten.
  • Affirmaties - Door eigengemaakte affirmaties, gaat jouw instelling over jezelf veranderen, de affirmatie oefening doe ik altijd in combinatie met aromatherapie en acupressuur.
  • Inzicht in missende basisbehoeften - Door hier inzicht in te krijgen, komen we erachter wat de reden is van bepaald gedrag of gevoel. Hier komen we mee tot de oorzaak, waarna we bijvoorbeeld affirmaties, massages, acupressuur, aromatherapie of Bach Bloesem therapie kunnen gaan inzetten.
  • Herstel innerlijk kind - Veel van onze overtuigingen, blokkades en patronen herleiden naar ons innerlijk kind. Ons innerlijk kind is altijd in ons aanwezig, ook in je volwassenheid. We gaan samen aan de slag, zodat jij jouw innerlijk kind weer kan gaan omarmen en het er mag zijn zoals het is. Hierdoor verwerken we wederom de oorzaak van verstoringen.
  • Leren grenzen stellen - Het lastig vinden van het stellen van grenzen komt vaak voort uit iets vanuit onze jeugd, bijvoorbeeld onzekerheid of als je heel streng bent opgevoed of juist niet streng genoeg. Door dit in te zien en je effectieve handvatten te geven, kun jij je grenzen liefdevol, helder en krachtig aan gaan geven. Niet alleen bij je kinderen, ook bij al je andere relaties.

 

Al deze methodieken kunnen met elkaar en kunnen ook invloed hebben op elkaar. Wanneer ik welke methodiek inzet hangt af van jou, de probleemstelling en het verloop van de coachsessie(s).

 

Naast deze methodieken zijn er nog vele andere methodieken die ik inzet, alles is afgestemd op jou en wat jij nodig hebt om weer jezelf te mogen zijn, tot rust en in balans te komen.