Holistische lifestyle


In een holistische lifestyle is in de 1e plaats heel veel ruimte voor bewustwording. Als je holistisch leeft, sta je stil bij jezelf en alles om je heen.

 

Zo hou je bijvoorbeeld rekening met wat en hoeveel je eet. Je maakt tijd voor jezelf, je houdt je bezig met zingeving en je zorgt voor voldoende rust en ontprikkeling.

 

Mediteren hoort ook echt in een holistische lifestyle en is een mooie methode om weer even bij zinnen te komen. Wist je dat je ook in meditatieve staat kunt komen door bijvoorbeeld de afwas met de de hand te doen of door te tekenen? Het is niet per se nodig om steeds heel diep te mediteren, al kan het prettig zijn dit wel zo nu en dan te doen.

 

Als je holistisch leeft is het een must om veel in de natuur te zijn, ook als het regent. Wandelen in het bos of op het strand geeft je ontzettend veel energie en is een mooie manier om even stil te staan bij jezelf.

 

Je intuïtie is leidend in een holistische lifestyle. Van binnen weet jij wat goed voor jou is, welke keuzes bij je passen en wat je nodig hebt. Door te leren luisteren naar je intuïtie word je vele malen zekerder van jezelf, ontvang je meer voldoening en groeit je assertiviteit.

 

Daarnaast denk je ook aan je medemensen en aan het milieu. Je denkt bijvoorbeeld na over welke kleding je koopt, wat voor auto je rijdt en je bezuinigd energie waar mogelijk.

 

Al met al is een holistische lifestyle een levensstijl waarin jij tot jezelf komt, je meer in rust en balans leeft, je je bezig houdt met je eigen ontwikkeling en bewustwording. Het zorgt voor een verdieping van jouw hele ZIJN.