Spiegelen

Kinderen spiegelen hun ouders, kinderen houden onvoorwaardelijk van hun ouders en willen niets liever dan dat hun ouders vrijkomen van emotionele belemmeringen en onopgeloste gebeurtenissen.

 

Een kind weet  niet hoe hij dit jou als ouder duidelijk kan maken. De enige manier wat voor hem werkt is door te doen wat jij doet. Soms is dit niet meteen te begrijpen, omdat je je misschien niet bewust bent van je eigen gedrag of patronen. Juist dan kan het extra moeilijk zijn om met het gedrag van jouw zoon of dochter om te gaan.

 

Een oud Surinaams gezegde: Als je je eigen stenen niet opruimt, struikelen je kinderen erover.

 

Ik merk ook altijd bij mij in de praktijk, dat als ik met de ouders aan de slag ga, er direct rust ontstaat bij het kind. De ouder wordt zich bewust van zijn eigen onopgeloste emoties, gedrag of patronen. Hierdoor hoeft het kind minder te gaan spiegelen, want de ouder is zich inmiddels bewust. Het kind hoeft dan geen moeite meer te doen om het duidelijk te maken aan de ouder.

 

Het is soms confronterend voor de ouder om in te zien dat jouw kind doet wat jij doet. Weet dan dat elke ouder het naar beste kunnen doet en dat als jij als ouder openstaat om ook naar jezelf te kijken je al zoveel meer geeft aan je kind(eren).

 

Soms is het gedrag van het kind niet iets van de ouder, het kan ook een gedrag zijn dat wordt beïnvloed tot wel 7 generaties terug. Het is als een cirkel van het leven, net zolang tot er iemand op staat en de cirkel doorbreekt. Zolang de cirkel niet wordt doorbroken, zullen emoties, patronen en gedrag doorstromen van generatie naar generatie. Hoe prachtig is het als jij aan de slag gaat om juist die cirkel te doorbreken. Dan maak je de weg vrij voor je kinderen en de 7 generaties na jou.

 

Wil je erachter komen waar het gedrag van jouw kind vandaan komt, hoe je hem of haar en ook jezelf hiermee kan ondersteunen? Door holistisch te kijken, kun je de oorzaken herleiden en met holistische hulpmiddelen juist die oorzaken aanpakken. Ik heb een traject ontwikkeld, Spiegels, tijdens dit traject komen we achter de oorzaken van bepaald gedrag, gaan we hiermee aan de gang, bijvoorbeeld in combinatie met aromatherapie, Bach Bloesem therapie, massages en acupressuur. Jij en jouw gezin zullen ervaren dat er meer rust komt en dat de verbindingen tussen jullie worden hersteld.